Pentru cei care nu o cunosc foarte bine, facem cuvenitele prezentări:
Se naște chiar în ziua de Crăciun a anului 1971, sub numele real de Dido Florian Cloud de Bounevialle O'Malley Armstrong.
Chiar așa.
Mai pe scurt: DIDO.
Fratele ei mai mare se numește Rowland Constantine O'Malley Armstrong și tot mai pe scurt, ROLLO.
Îl cunoașteți mai bine din trupa FAITHLESS.
El i-a fost producător și un mare ajutor în cariera muzicală, carieră începută de DIDO în anul 1995.
Primele ei albume de până au fost - cu data apariției:
- ”No Angel” (1 iunie 1999, locul 27 în clasamentul celor mai bine vândute albume din Marea Britanie, cu peste 3 milioane de unități în această țară);
- ”Life For Rent” (29 septembrie 2003, locul 34 în același clasament, cu peste 2,9 milioane exemplare vândute);
- ”Safe Trip Home” (17 noiembrie 2008) și
- ”Girl Who Got Away” (4 martie 2013).
Astăzi a fost anunțată data lansării noului ei album, LP ce se numește ”Still On My Mind” și care va avea data de lansare ziua de 8 martie 2019.
Single-ul care precede noul disc poartă titlu ”Hurricanes” și deocamdată poate fi urmărit doar sub formă de ”Official Audio” pe YouTube.
La o zi după lansare, videoclipul totaliza deja peste 41.000 de vizualizări, cu toate că, repet, este doar partea audio.
După cum este și firesc, DIDO va pleca apoi într-un turneu de promovare, seria de spectacole fiind deschisă de un show la ”Forum Karlin” din Praga, în data de 5 mai 2019.
Urmează Elveția, Italia, Germania, Austria, Belgia, Franța și Irlanda, după care - în data de 13 iunie 2019 - va începe o altă serie de concerte, de astă dată susținute pe Noul Continent.
Primul concert va avea loc aici în Chicago, la ”The Vic”.
Ca de obicei, România nu se află pe lista ei...
Revenind la noul album ”Still On My Mind”, vă mai spun doar că - deocamdată - prețurile la care poate fi pre-comandat sunt între 11,99 euro (varianta CD), 24,99 euro (varianta vinil) și 56,99 euro - cel mai scump, respectiv varianta CD + vinil color etc - ediție limitată.
Din păcate, albumul semnat de DIDO și numerotat, tot în ediție limitată, nu se mai poate procura din magazinul ei oficial, căci este deja ”Sold Out”...
Au fost scoase la vânzare doar 50 de exemplare, la prețul de 112,99 euro.
Nu cred că DIDO ar fi avut răbdarea de a semna mai multe coperți...:)
Mai multe amănunte pe pagina magazinului oficial DIDO - click aici.
Despre succesul pe care-l va avea ”Still On My Mind” nu mă pronunț, căci știu sigur că va fi unul destul de mare datorită mulţimii de fani care vor cumpăra discul, dar nu cred că va mai reuşi să reediteze succesul primelor două albume.
A propos de primul disc: acesta s-a vândut până acum în peste 21 de milioane de copii la nivel mondial.
Claudiu Costea