Au fost date publicității rezultatele studiului de audiențe radio pentru ultima parte a anului 2022, respectiv pentru intervalul 29 august - 18 decembrie.
Este așa numitul ”Val III” sau ”Val de toamnă”.
Studiul de Audiență Radio a fost realizat de către IMAS-Marketing și Sondaje SA, împreună cu Mercury Research SRL, pe un eșantion total de 10.223 de persoane.
Cercetarea a fost efectuată la nivel urban, rural și firește, național.
Marja de eroare este de +/- 1,0%.
Ca de obicei, nu intru în foarte multe amănunte, ci vă voi furniza mai jos link către datele oficiale, urmând ca dumneavoastră și factorii decidenți din societățile comerciale interesate în derularea de campanii publicitare să aleagă postul de radio cel mai potrivit .
Vă atrag atenția însă - ca în ultimii ani - să acordați o atenție deosebită posturilor de radio clasificate ca ”Alt post de radio”, care totalizează mult peste liderii de audiență din fiecare tronson în parte.
Aici intră posturi de radio locale și cele de pe Internet.
Mai spun însă că, la nivel național, Kiss FM se menține pe prima poziție, urmat de Radio ZU și Radio România Actualități.
Aceeași situație se regăsește și la nivel urban.
În mediul rural, tot trio-ul Kiss, ZU și RRA sunt pe podium, dar cota de piață a Radio România Actualități este superioară celorlalte două posturi la categoria de vârstă 11+.
La categoria de vârstă 18-49, ordinea cotei de piață este cea deja cunoscută.
Bucureștenii sunt în continuare ascultători la categoria 11+ - în principal de Radio ZU, urmat de Radio România Actualități, Magic FM și Europa FM.
La categoria 18-49 ani, în București, ZU este ”fruntea”, urmat de Kiss FM și Rock FM.
Ca de obicei, fiecare post de radio își laudă audiența, fie ea pe partea de Matinal, fie pe partea de orașe mari sau fundături de peșteră, colțuri de județ și așa mai departe.
Se agață de orice pentru a spune că sunt primii...
Repet, tocmai de aceea, vă las pe voi să decideți care este cel mai ascultat la general, cotă de piață sau categorii de vârstă.
Iată mai jos link-ul promis, spre PDF-ul dat publicității în mod oficial.
Este descărcabil, pentru analize viitoare:
LINK OFICIAL AUDIENȚA RADIO ROMÂNIA VALUL DE TOAMNĂ 29 AUGUST-18 DECEMBRIE 2022
Claudiu Costea