”Africa Speaks” se numește cel mai nou album lansat de Carlos SANTANA.
Data la care a văzut luminile rafturilor din magazinele de specialitate: 7 iunie 2019.
LP-ul conține 11 melodii, toate inspirate (așa după cum sugerează și numele) de atmosfera, tradițiile și obiceiurile culese de la popoarele africane.

Santana - ”Africa Speaks”
Santana - ”Africa Speaks”
Ca vocalistă, SANTANA a folosit-o pentru toate cântecele pe mai puțin cunoscuta de noi Concha BULKA, o poetă, cântăreață și producătoare născută la data de 11 mai 1972 în Palma de Mallorca, Spania, din părinți de origine ecuato-guineană.

Albumul ei ”Nina de Fuego” din 2008 a fost nominalizat la Latin Grammy Awards, la categoria ”Album Of The Year”.
Asta spune ceva...
Casa de discuri la care albumul ”Africa Speaks” apare este Concord Records, albumul fiind produs de legendarul Rick RUBIN.
Interesant este faptul că toate piesele de pe LP au fost înregistrate la studioul din Malibu al lui RUBIN, în doar câteva zile.
Unele dintre melodii au fost înregistrate integral pe loc, fără post-producţie.
Dacă nu ştiţi de ce i-am spus ”legendar” producătorului Rick RUBIN, vă mai dau niște detalii:
RUBIN a produs pentru nume ca AC/DC, Adele, Audioslave, Beastie Boys, Black Sabbath, Eagle-Eye Cherry, Ed Sheeran, Eminem, Johnny Cash, Kid Rock, Linkin Park, Metallica, Mick Jagger, Neil Diamond și Red Hot Chili Peppers, ca să dau doar câteva repere...
Acum câteva date despre SANTANA, deși mă îndoiesc că nu-l cunoașteți.
Se naște la data de 20 iulie 1947 în Mexic, devenind cetățean american în anul 1965. Are așadar dublă cetățenie.
A primit de-a lungul carierei zece premii Grammy, trei premii Latin Grammy și este cotat de revista Rolling Stone ca cel de-al douăzecelea chitarist din Top 100.
Primul său album s-a numit ”Love Devotion Surrender”, fiind lansat în 20 iulie 1973 alături de un alt mare chitarist - John McLaughlin.
De pe acest prim album, lucrarea ”Caravanserai” a fost nominalizată la categoria ”Best Pop Instrumental Performance”.
E ceva, nu-i așa!?
Din 1973 și până în 2007 a fost căsătorit cu Deborah King, fiica lui Saunders King, un mare nume al muzicii Blues din Statele Unite.
Cei doi au împreună trei copii (Angelica, Salvador și Stella - în ordine alfabetică) dar au divorțat după 34 de ani de căsătorie din motive catalogate ca ”diferențe ireconciliabile”.
SANTANA s-a recăsătorit în decembrie 2010 cu Deborah Blackman.
Revenind la ”Africa Speaks”, eu unul am cam tras cu urechea la câteva piese de pe el și nu vreau să mă pronunț, pentru a nu vă influența.
Multora va plăcea, altora nu.
Depinde și de dispoziție.
Cert e că fanii îl vor pune repede în discografie.
Claudiu Costea