Primul sezon din serialul de mare excepție ”Twin Peaks” a fost pus în undă în Statele Unite în data de 8 aprilie 1990.
Inițial au fost opt episoade, pentru ca apoi, datorită succesului mai mult decât remarcabil și neașteptat, canalul de televiziune care l-a produs (ABC) să continue cu alte 22 de episoade, demarate în data de 30 septembrie, același an.
Cele treizeci de episoade s-au difuzat așadar în Statele Unite până în data de 10 iunie 1991.
În luna mai a anului 1992, ”Twin Peaks - Fire Walk With Me”, catalogat ca ”film horror” este prezentat în primă difuzare la Cannes și de-abia din data de 28 august același an, este difuzat în țara de origine.
Ei bine, în ziua de 21 mai 2017 de astă dată, la mai bine de 27 de ani de la apariție, serialul ”Twin Peaks” se vede din nou pe ecranele televizoarelor, grație celor de la Showtime (o mare rețea de televiziune prin cablu și satelit din SUA, subsidiară CBS).
Serialul se difuzează și în România, la postul de televiziune HBO.
Toate episoadele sunt scrise de Mark Frost și David Lynch, cel din urmă regizând (ca și în anii trecuți) toate episoadele.
De notat că acestea - ele, episoadele însele care este - nu au titlu unitar, ci sunt pur și simplu numerotate.
Din distribuție fac parte nici mai mult, nici mai puțin de 217 actori, printre care-i remarcăm în mod deosebit pe David Duchovny (”Mulder” din ”Dosarele X”) și pe Ashey Judd, Naomi Watts și Jennifer Jaison Leigh.
Încă un lucru: serialul este permis spre vizionare doar persoanelor care au peste 18 ani.
Muzica este semnată de Angelo Badalamenti.
Melodia ”Falling - Twin Peaks Theme” care o are ca vocalistă pe Julee Cruise poate fi ascultată în mod garantat în exclusivitate la postul nostru de radio.
Mai multe informații și programul exact al difuzării episoadelor noului sezon aici: HBO TWIN PEAKS 2017.
Claudiu Costea