Așa este, România câștigă!
Sau mai bine spus, pe lângă cei care concurează la emisiune, care sunt remunerați pentru clasarea pe poziția fruntașă, mai câștigă și telespectatorii.
Am scris mai demult despre REVENIREA LUI VIRGIL IANȚU la televiziune, la bordul emisiunii ”Câștigă România!”
Am și urmărit primele ediții de pe TVR 2 și vreau să vă spun că merită din plin atenția noastră, a românilor.
În primul rând formatul dezvoltat de Zucchero Media - despre care am scris de asemenea în materialul precedent - este foarte inspirat.
Se începe cu niște întrebări de ”încălzire” pentru câștigătorul ediției precedente, după care sunt aduși în platou doi noi concurenți, pentru a mări tensiunea.
Tensiune care ajunge la apogeu atunci când ultimii doi finaliști se luptă să ajungă unul înaintea celuilalt în județul-țintă.
Câștigătorul ia bănuți frumoși (aseară s-a ajuns la valoarea de 2.800 de lei), dar numai dacă pierde în ediția viitoare.
Dacă are norocul și iscusința de a ajunge în ediția următoare din nou pe primul loc, va câștiga banii din ediția trecută (adică de exemplu 2.800 lei), la care se va adăuga eventualul nou premiu și tot așa.
Chiar e fain și captivant.
Întrebări din geografia, istoria, cultura și obiceiurile românești, de care de cele mai multe ori am uitat.
Mare lucru că cineva din țara asta s-a gândit să ne mai aducă aminte de valorile noastre strămoșești și de ce nu, de ceea ce România are de oferit - din toate punctele de vedere.
Ca dovadă, emisiunea ”Câștigă România!” a fost cea mai urmărită de pe TVR 2 în cea de-a doua zi de Paște, ajungând la un total de 200.000 de telespectatori la nivel național, dintre care peste 130.000 la nivel urban.
Vă invit și pe voi s-o urmăriți și să citiți mai multe de pe site-ul oficial al TVR 2.
Claudiu Costea