Ca să fiu mai exact, au trecut cinci luni peste cei nouăzeci de ani pe care legendarul Chuck Berry i-a împlinit în data de 18 octombrie 2016.
S-a născut sub numele adevărat de Charles Edward Anderson Berry (”Chuck”) la data de 18 octombrie 1926, în St. Louis, Missouri, Statele Unite.
Cam toți cei care au cântat de-a lungul timpului Rock'N'Roll îi sunt mai mult decât datori.
Fie că vorbim de Elvis Presley, Beatles, Electric Light Orchestra și mai nou, Status Quo.
Și ar mai fi mulți alții.
A avut îndrăzneala ca, în anul 1944, în timp ce ispășea o condamnare pentru un jaf armat (despre care spune că a fost făcut cu un pistol de jucărie) să înființeze în unitatea de detenție un grup muzical, alcătuit din membrii de culoare.
Când a împlinit fix douăzeci și unu de ani, în 18 octombrie 1947, a fost eliberat și de aici începe adevărata lui carieră muzicală, cântând Blues în diferite localuri din St. Louis.
La sfârșitul primăverii lui 1955, în Chicago, îl cunoaște pe maestrul Muddy Waters.
Prima lui melodie lansată pe piață este celebra ”Maybellene”, în fact un ”cover” după piesa ”Ida Red” a lui Leonard Chess, patronul casei de discuri Chess Records.
Era data de 21 mai 1955.
Primul său album de studio: ”After School Session” din mai 1957.
Ultimul său album de studio: ”Rock It” din septembrie 1979.
În total: 18 albume de studio, cu tot cu cel care așteaptă să fie scos pe piață în ziua în care ar fi împlinit nouăzeci și unu de ani, respectiv în 18 octombrie 2017.
Este un album postum, dedicat în întregime soției lui, Thelmetta Berry (Toddy”) și conține imprimări inedite, inclusiv cu band-ul său vocal și propriii copii - Charles Berry Junior (chitară) și Ingrid Berry la harmonică.
De notat faptul că a fost primul cântăreț inclus în Rock And Roll Hall Of Fame and Museum din Cleveland, în anul 1986.