Într-un interviu apărut în urmă cu câteva zile într-o publicație britanică, veteranul David Gilmour declara că ”Pink Floyd is done”. Din păcate...
Prolific și încă inspirat însă, David Gilmour a anunțat în data de 6 iunie anul curent că își va lansa cel de-al patrulea album solo, intitulat ””Rattle That Lock”.
Lansarea L.P.-ului va avea loc în data de 18 septembrie 2015, eveniment după care David Gilmour va pleca într-un turneu de promovare în Marea Britanie și Europa (septembrie și octombrie) și apoi în Statele Unite și Canada (martie-aprilie 2016).
Noul album este produs de David Gilmour și veteranul Phil Manzanera, coperta discului fiind desenată într-un mod excepțional de Dave Stansbie (vezi foto în cadrul magazinului).
Casa de discuri: Columbia Records.
Albumul conține 10 lucrări, primele două single-uri extrase fiind ”Rattle That Lock” - difuzată în premieră în data de 17 iulie 2015 în cadrul programului ”Chris Evans Breakfast Show” de la BBC Radio 2 (disponibilă apoi imediat pentru descărcare digitală), respectiv ”5 A.M.” - difuzată pentru prima oară tot la BBC Radio 2, în data de 16 august 2015.
În mod excepțional și ca o surpriză adresată fanilor din lumea întreagă, în magazinul propriu DAVID GILMOUR au fost puse în vânzare ”pachete” promoționale, într-o formă exclusivă:
Este vorba de pachete ce conțin variantele audio de editare - respectiv CD sau vinil, variantele video (cu imagini bonus) - respectiv DVD sau Bluray.
În mod excepțional după cum spuneam, pachetele conțin tricouri inscripționate cu imaginea lui David Gilmour și coperta albumului. Tricourile sunt cu mânecă lungă și scurtă...
Prețul de vânzare pentru pachete variază între 50 euro (CD + tricouri) și 129 euro (ediția DeLuxe).
Produsele pot fi cumpărate de pe pagina oficială DAVID GILMOUR.