Am făcut de curiozitate o statistică a celor care ne ascultă online și spre bucuria mea, părerea emisă în urmă cu câțiva ani de ”analiștii” în domeniu este contrazisă: Mai-marii Internetului declarau că ponderea celor care ascultă radio online este mică, mai ales în ceea ce privește utilizatorii de telefonie mobilă...
Am reușit să calculeZ în linii mari proveniența ascultătorilor după IP-uri și am ajuns la următoarele concluzii:
Cei mai mulți ascultători provin din rândul celor abonați la RCS-RDS (aproximativ 80%), urmați de Vodafone (10%), Orange (5%) și Telekom (5%).
Din punct de vedere al softurilor utilizate, cei mai mulți utilizează clasicul Winamp (75%), urmați de utilizatorii de Windows Media Player (10%), VLC (10%) și BS Player (5%).
Foarte interesant - și aici ne întoarcem la primul paragraf - este faptul că mare parte din utilizatorii de servicii RCS-RDS ne ascultă și prin intermediul telefoanelor mobile.
Cele mai folosite aparate sunt Samsung GT-I9505 (Android 5.0), Samsung SM-T230 (Android 4.4.2), MT6592 (Android 4.2.2) și Alcatel (Android 4.2.0).
Se pare așadar că oferta de conectare a celor de la RCS-RDS, respectiv convorbiri nelimitate și trafic de date nelimitat pe mobil a prins foarte bine.
Sursele de trafic cele mai uzitate sunt pagina proprie, RADIOTUNA și TUNEIN.
Mulțumim pe această cale tuturor celor care ne urmăresc și sperăm că eforturile noastre de a difuza muzică de calitate nu se vor dovedi în van...